Sprintlegenden gleder seg til NM

Sprintlegenden Emil Wingstedt gleder seg til å komme tilbake til det krevende sprintterrenget i Bergen.

Emil har vært med på alle de siste års Bergen Sprint Camp og kjenner vi veteranen rett så stiller han skarpskodd nok en gang i Bergen. Norge er heldige som har Emil som sprinttrener for landslaget og foran en ny sesong så har vi stilt han noen aktuelle spørsmål:

1. Hvordan er status for norsk sprint denne våren? Dere har kjørt et nytt opplegg siden i fjor høst og begynner dere å se spennende fremganger?

Jeg tror norsk sprint er på god vei. På herresiden er det flere som har gjort fremskritt under vinteren samtidig som det er noen unge løpere som er på vei inn i laget. Det blir spennende å se hvor langt det rekker internasjonalt. På damesiden har vi hatt en del skade og sykdomsproblemer som har satt ut noen av våre beste sprintere. Her er det mer åpent og det er muligheter for unge løpere å vise seg frem.

2. Hva tenker du er nøkkelen til suksess i et Sprint NM som går i Bergen?
Bergen byr på teknisk vanskelig orientering samtidig som det er en rutinert arrangørstab så jeg regner med at løperne vil settes på prøve. Det gjelder å være skjerpet selv med full innsats fysisk.
.
3. Hva er de tre nøkkelfaktorene for å lykkes i internasjonal sprintorientering?
Fysikk, teknikk og forberedelser. Man må ha en meget god fysisk kapasitet for å ha mulighet i sprint, samtidig som man klarer å løse veivalgproblemer og tekniske utfordringer uten å tape tid. Internasjonalt har det også vært nødvendig de siste årene å gjøre hjemmeleksen godt før løpene, være kjent med området og ha forberedt seg med mange løypealternativer.
 .
«Jeg ser frem til å komme til Bergen og regner med at det blir et morsomt NM med krevende løyper.», avslutter den lure verdensmesteren i sprint som likegodt vant NM sprint i fjor foran et kobbel med ungdommer som han trener.
Emil2